Skenet bedrarI'm the devil tonight ;)

Alen... alltid denne Alen

[ Ej godkändbar bild]

Saknar min bror


Jag kom precis ut ur duschen och är fem kilo lättare.
Kom ut från den taskigt gjorda toaletten till min kalla hall/vardagsrum/kök.
Nomy spelas högt på min knapplösa klumpiga stereo och jag är själv.

Hemma i Jönköping hade det varit annorlunda.
Då hade jag inte hunnit stiga in till toaletten innan min bror hade skrikit från sitt rum att det är något fel på datorn. Som vanligt är det "problem" som går att fixa med två ord - Tryck okej!

Hemma i Jönköping hade jag inte frusit häcken av mej, när jag kommit ut nyduschad. Lägenheten hade varit varm och pappas favorit program hade varit det första jag hört, med Alens musikbas dunkandes i bakgrunden. Pappa hade suttit bekvämt i sin fotölj, som han har pantent på, och lyssnat uppmärktsamt på politikerna, som ljuger att deras näsa nästan tränger sig igenom tv-skärmen. Mamma hade yrat runt i köket med sina små tofflor och diskat.

Hemma i Jönköping hade jag sedan bett pappa sänka tvn och sluta lyssna på nötterna, som dödar hans hjärnceller. Mamma hade kommit fram till mig och sagt hur gott jag luktar samtidigt som hon kramat om mig. Alen hade strax därefter ropat på mig för att skälla ut mig för någonting av någon oskälltbar anledning, bett mig kolla på något youtube klipp eller frågat om jag velat se på film, eftersom han köpt godis och är sällskapsjuk och vägrar erkänna att jag kan vara kul att umgås med ibland.  

Jag saknar det. Jag saknar just nu att tvångkrama Alen, som numera inte springer ifrån mig, utan bara är stilla. Med händerna vid hans egen kropp, självklart. Jag saknar att kunna använda mina stämband för att jag ska prata med familjen, inte för att jag just nu sitter hemma själv och använder stämbanden endast för att sjunga falskt.

Jag saknar Alens beteende efter jobbet. Som när ett litet barn berättar om sin nya fina rosa cykel, så ivrigt berättar han om dagens händelser på jobbet, dåliga som bra. Hans härliga humor som är klockren och han är inte ens medveten om det.

Så Alen, ingen bild, haha
 

Grattis Dragamella!Idag fyller min kära Dragi 27 år!!!
 Ett stort grattis till honom önskar Laki understreck Yu
och alla mina blgglässare (förhoppningsvist)

Grannar på gott och ont

 Grannar i all ära, när man behöver kaffe, mjölk o diverse. Men grannar i stundetlägenheter som missbrukar ordet STUDENT är en annan femma.

Min granne över mig missade att det var SÖNDAG igår- från tio på kvällen till sju på morgonen skrattade, skrek och studsade dem runt! Och det låter. Jag vaknade till vid klockan sex och hörde odjuren över mig. Jag gick från vägg till vägg (har bara tre väggar med grannar bakom väggen) och lyssnade vad ljudet kom ifrån. Öpnnade balkongen och hörde inget. Ställde balkongdörren och ställde mig på stolen i köket. Oh ja, det kom från taket. Ja knackade lite lätt för att se om de skulle höras, om jag började banka. Det gjorde det.

Jag såg mig själv hämta sopborsten (eller vad det heter) från balkongen för att kör en "Vänner /  Friends" - variant och slå som en galning mot taket. Men nej, jag gjorde det inte, utan gick tillbaka till min bäddsoffa och försökte somna om.

Grannar i all ära, men komigen, vad hände med att vara medmänniska?!

En god gärningRaggar Basket-Domare till Omladinski...
 Om du känner någon i Jönköping eller nära, så säg till!

ZzzzZZzz akta fönstret!

Dessa tröga flugor! Kom hem från Paula och det första jag hörde var ett högt surrande ljud. Sen fick jag syn på den. El grande flygan yrar runt och hittar inte ut. Jag hade lämnat balkongdörren öppen igår för jag trodde att jag skulle komma hem emellan. Men så blev inte fallet. Det var svinkallt i lägenheten, men ingen idee att stänga den ändå utvägen för den förvirrande flugan. Jag föröskte visa den vägen ut, men flugans tomma skalle träffar bara de stora igenstända fönstren.
 
Med näsan kall och en stängd balkongdörr, sitter jag nu och nöjd att jag fick ut den. Ska fixa till mej lite och sen på ungdomsmöte i klubben Srbija. Igår var det Kvinnofestival, där jag fick ta hand om pingisen. Ingen organisation överhuvudetaget och ingen visste något. Tack vare tjejen som innan spelade tennis, ritade jag upp två utslags-scheman för pingisen. Det gick bra, tills tjejerna kom och sa att dem hade fler tjejer som skulle spela. Men det var bara att ändra snabbt på upplägget och köra. Det gick bra. Vi fick en trea, tvåa och etta.

Slutkörd efter kvinnofestivalen igår och det blev inget festande för mej. La mig som ett trött lekande barn och sov i 12 timmar, blev dock väckt under natten. Visst blev jag irriterad, men det finns inget att bli irriterad över egentligen. Så senare idag ska Paula och jag skriva klart vår inlämningsuppgift och sen återstår det att se.

Vilosöndag....

Extremt Roligt! What?!Bästa!

I väntan på RedBulls verkan

moln moln moln, regn regn regn = huvudvärk. Denna morgon tog jag en huvudvärkstalett direkt istället för att vänta på den värsta smärtan. Orkar inte med att mitt huvud snappar upp vädret. Så idag är ingen höjdar-dag. Är på dåligt humör av ingen anledning alls egentligen och känner inte för någonting.


I helgen är det kvinnofestivalen här i Malmö. Jag ska ha koll på pingisborden, haha sen om jag måste vara domare... det vet jag faktikst inte. - Jag kan inte reglerna! Äntligen får Ceca se hur jag bor här på Rosengård, ska bli kul att träffa henne igen. Eftersom jag är på hemmaplan blir det inget hotell med sköna sängar eller en härlig frukost med oändliga valmöjligheter. Men jag överlever, hehe.

Måste tacka min härliga bror som var så snäll och söt i lördags och fyllde mitt kylskåp. Söta mamma som fick sin efterlängtade pizza på Lillan - hon har varit sugen på pizza sen sist jag var i Jönköping. Jag fick cruza med min Floyd i Malme, eftersom det var Paula och jag som hämtade pappa på Drottningtorget - han kom hem från Serbien i söndags. Nej jag hade inte glömt hur man kör och Paula tyckte om min körning *yeah*

Hör och häpna gott folk - ingen Kåren ikväll! Haha, vi lägger det på hyllan tills den 29e okt då det är Halloween fest. En av knegerna fråga om vi skulle börja jobba, men mitt svar var att jag trivs bättre framför baren haha. Men det har inte hindrat mig att plocka iordning och städa då och då. Jag kan inte låta bli, - min mamma heter Städ-kvinnan i andra namn haha.

Är inne på mina sista klunkar av RedBullen - får se om det blir lite fart i mig.

Ta hand om er gott folk! Livet är för kort!


Årets händelse!

OMLADINSKI I JÖNKÖPING DEN 15E NOV.    

NI KILLAR SOM SKA SPELA FOTBOLL - TA KONTAKT MED ERA KLUBBAR OCH ANMÄL ER!
TA MED ERA TJEJER OCH PUBLIK!

NI TJEJER SOM LÄSER DETTA - BE ERA KILLAR KOLLA UPP OM DE SKA SPELA FOTBOLL, OM INTE - SE BARA TILL ATT BEFINNA ER I JÖNKÖPING DEN 15E NOV.

DU KAN INTE MISSA ALLA HETA UNGDOMMAR PÅ EN OCH SAMMA PLATS, OCH SENARE PÅ KVÄLLEN, FEST - TA MED DITT GODA HUMÖR OCH ETT GOTT SÄLLSKAP!

JUST DO IT!

MVH SERBISKA UNGDOMS ORG.

Besök


Mamma och brorsan är på besök. Paula och jag tog dem till lilla torg. Mysigt.

Fredag?

"För på torsdags äts det ärtsoppa, på lördag är det fest men fredagen är ändå den dagen som känns bäst"


Vet inte riktigt om jag kan hålla med där - För på torsdagar äts det verkligen inte ärtsoppa, på lördagar är det sällan fest och på fredagar känns som vilken dag som helst. Onsdagar är min helg och det duger gott och väl. Kåren räcker och jag har börjat få lite avsmak. Nästa kåren besök blir nog den 29 okt - då det är Halloween fest. 

 Denna fredag har jag inget planerat och jag känner inte heller för att partaja som kanske resten av studenterna gör. Fast ändå vill jag göra någonting. Någonting som man ser framemot. Böckerna väntar på mig hemma hos Paula och vi sååå ska plugga idag. Men vad ska man göra ikväll? Det är ju som sagt helg.
 
Jag minns när jag jobbade så var fredagen, eller helgen, guld värd. Redan på tisdagen började man halvt planera vad man skulle göra på helgen. Men nu? Inte riktigt samma sak. Bra eller dåligt? Jag vet inte. Antingen känns varje dag som helg eller helgerna som vilken dag som helst.

Man får väl tänka att varje dag är en ny dag och se till att göra det bästa utav den. Så vad som än händer ikväll, hoppas jag att jag lägger mig nöjd och inte irriterad.


Vad gör du på en fredag när du inte planerat något speciellt?


Chockad stod hon kvar på samma plats

Jag älskar att överraska folk och jag lyckas oftast med det.
Jag lyckas dock alltid när det kommer till min familj.


När jag bodde i Göteborg, brukade jag ta den sena bussen, eftersom mina dagar på MakeUpStore slutade vid 21.00. Klockan 02.00 brukade jag isf komma hem, då jag bestämde mig för att komma hem på helgerna. Bad min bror, eller diverse människor att pimpa upp mig på centralen för att sedan köra mig hem till Råslätt.

Knäpptyst öppnade Alen dörren de fredagarna och jag trippade in till sovrummet. Både mina föräldrar låg i djupsömn och jag tände alltid lampan och hostade lite diskret. Så många gånger jag trodde att mamma skulle få en hjärtattack, med tanke på hennes ansiktsuttryck - som om hon sett ett spöke. Pappa var däremot lite segare med att öppna sina tunga ögonlock, men han kramade alltid om mig och fortsatte att snarka på sitt speciella sätt.

Denna helgen som var nu, hade jag planerat att överraska min bror och mamma. Jag så grundlurade dem när jag berättade vad jag skulle göra i helgen och frågade om deras. En halvtimme från Jönköping ringde jag hem och mamma svarade. Hörde hur hon log samtidigt som hon berättade att hon hade gäster. Kunde knappt hålla mig för skratt när jag satt i bilen och låtsades som om Paula och jag var på väg till stan med bussen.

Grönt kort. Mamma kommer vara hemma och jag slipper stå utanför som en idiot. Idioten blev jag när jag ringde på tre gånger och ingen öppnade. Inga nycklar, bara min väska. Lämnade väskan utanför dörren och trippade ner till ingången. Mamma har säkert gått till affären, tänkte jag för mig själv och rullade tummarna. En kvart senare, ser jag min mini-mamma röra sig med trappgång 24 med lätta steg. När hon fick syn på mig, log hon inte lika mycket som jag gjorde. Chockad stod hon kvar på samma plats som hon såg mig och visste inte vad hon skulle säga. Surprise mamma!

Alen var inte hemma utan kom en halvtimme senare. Hans reaktion var inte densamma utan det lät så här - vad gör du här? men va faaan, åk hem! ärligt vad gör du här? neeej hela min helg är sabbad nu!

Detta är Alens sätt att säga hur glad och överraskad han var att jag kom hem till den stora lägenheten. Jag hoppa på han med kramar, sedan lite catfight, kramar igen och sen kom Alens udda skämt igång. Mamma skrattade högt åt brorsan  och det är inte varje dag kan jag säga.

Utgång med Karin den kvällen. Juggefest dagen efter med Jasa, Bata och Ceca. Kära Paula kom förbi som var hos sin syster på Råslätt. Härlig helg med många inslag av skratt och kramar.

Tack Alla.

Måndag

det blir uppdatering snart från min sida - besök så länge Jasas blogg - hon har uppdaterat om helgen - www.jasaa.blogg.se

Tjena, det var inte igår!Vem trodde att min barndomskärlek skulle bli så här känd?


Det var tider det, då han kom från Beograd och spelade på de små klubbarna i Svrljig.
Där satt jag, tre meter från sockertoppen,
drömde mig bort varje gång hans ljuva stämma fyllde lokalen...
Ung och feg som jag var, hände självklart ingenting mellan oss, haha.
Men ett kort med honom och mina killkompisarna har jag minsann hemma i fotoalbumet :)


Andrej Ilic