Gott Nytt År

Nu var det dags att önska alla nära och kära, samt Er alla läsare Gott Nytt År!

Jag önskar er en underbar kväll med mycket dans, hångel och måttligt med alkohol! Lek inte som barn med smällare och få inte för er att mucka gräl :)


Första mellandagen

är uppe sen klockan 5. Gick till jobbet - i brist på annat typ. La mej igår av ren uttmattning klockan halv 6 på eftermiddagen. Vaknade halvt hungrig kvart i tolv. Tog en macka och fortsatte att sova. Sen var klockan 5 och jag hade lätt kunnat sova några timmar till. Plikten kallade, åt, tog på mej och begav mej till fabriken som aldrig sover.

Den nyklippte Robinson svek mej - där var jag på våran bana med två Iranier och tre halvfärdiga brukar. Vilket skämt. Halv tio gav jag upp. Adios och Gott nytt år!

Dagarna springer förbi. Färre dagar kvar i Jönköping. Imon ska jag till Malmö för att titta på lägenheten jag ska bo i - ett tag tills jag hittar eget. Nikan är en ängel som erbjöd sej ett rum - TACK! - jag behöver all stöd jag kan få nu - känner mej som en vilsen skalbagge i en myrstack.

Jag har inte smällt hela grejen. Flytten och skolan. Det är två stora händelser och båda på en gång. Jag är rädd, men jag får inte. Jag kan inte leva så här hela mitt liv - jag måste ta det extra steget och göra något av mitt liv. Jag har lyft ena foten, ställt ner den, lyft den andra och snart nuddar även denna marken.

Mycket vid sidan av har hänt. Väldigt mycket. Tannaz är flickan jag håller kär - vi träffas allt för sällan, men jag kan alltid ringa henne, skratta eller gråta i telefonluren. Karin min bonde Karin -kommer sakna dej enormt. Du är det lilla extra som gör min dag. Gillar att vi kan ses fem minuter eller 5 timmar. Men vi hittar tiden. Glöm inte bort Råslätt och min kära mamma som inte tar emot ett nej.

Nyår.


Råslätt firar inte Julimage273


GOD JUL GOTT FOLK!!!
var och köpte telia refill till pappa hos våran BR / Indi kiosk. TIll min förvåning var den öppen till klockan 22.00 ikväll - som vilken dag som helst. Han var helt klockren när han sa - "Ja men det är ju 98% araber här - ingen firar jul! "
Jag kunde inte låta bli att skratta!VAD HÄNDER TILL NYÅR????

im comming

UPD kommer  - Lakis huvud är på hundra ställen. Hinner inte ens sitta här- Jobbar sent.

Älskar mina vänner - utan er hade jag inte varit något!!!!

Tack

tack för en underbar kväll igår!Det kom folk, musiken var bra och alla hade det goda humöret med sej. En underbar överraskning av syskonen smartis som kom från Värnamo för att säga hej. Nyår - Checkpoint  - Here we come!


Tack för alla sålda lotter - 260st - självklart köpte man ju själv och VANN RESAN NER TILL SERBIEN!

30 år jubelium Sreska / Serbiska förbundet


Tändsticksomårdet - Kulturhuset
Gratis Inträde
Micani - band från Malmö

1 st öppen bussbiljett till Swe- Serbia tur och retur (Swe-BIH)
LOTTAS UT
samt 1 st öppen bussbiljtt bara mellan Swe- Serbia


vinn även massa andra fina priser.
LOTT 10 kr


och en chans att säga hej då till mej! Laki goes Malmö

Svar
SVAR JAden 18 jan börjar skolan. Flyttar snart


Ja eller Nej

Allt hänger på ett svar. Min så kallade framtid. Från jag som fortfarande ser mej som ett litet barn - till en egen ansvarsfull person utan mamma och pappa under samma tak. Allt hänger på ett JA eller NEJ.
Jag sitter här dagen innan och är nervös. Tankarna leker, magen bildar oro och jag vet inte.


Jag gick från prat till handling och domedagen är imorgon.

Har jag valt rätt? Vill jag verkligen detta? - Brinner min röva för det här? Är det rätt tidpunkt eller kunde jag har väntat ett tag till?
Frågor jag aldrig kommer få svar på förrens jag prövat, testat och spridit mina oanvända vingar. Jag vet att jag inte förlorar något på det, utan vinner och får erfarenhet. Av livet.


Svar JA - jag flyttar från våran nyrenoverade lägenhet till Skåne-land där alla kommer titta konstigt på mej så fort jag öppnar min glappa käft. Flyttar från lysnade Jönköpping - staden en mystisk förbannelse hänger över. Flyttar från min härligt galna familj och mina underbara vänner till en storstad där jag tar ett steg närmare framtiden. Min framtid.


Lära känna nya människor, byta dialekt, träffa mina nuvarande kompisar från Malmö, slå huvudet i väggen inför en tenta och vräka i mej marabou-choklad som lär bli min bästa vän samt min värsta fiende. Betala ruskigt mycket pengar för tjocka böcker man bara kommer öppna tre gånger, bo ensam, lära mej nya saker och leva ett studentliv med fasansfulla nollnigar.

Svar NEJ - Lättad och besviken. Tillbaka till jobbet med släpandes ben och fortsätta sova i burkarna under lunchen. Njuta av våran nya dusch, sova i mitt spökrum och fortsätta umgås med mina vänner som får mej att skratta tills tårarna börja rinna. Fortsätta äta mammas mat, bråka med borsan, dricka med farsan. Kommer behöva ta tummen ur röva för att göra högskole-provet där jag kommer få min dumhet på papper och söka skola på nytt.

När jag berättade om mitt chockerande beslut att jag valt skolbänken igen och lämna skruvdragaren på hyllan var alla först förvånade men sedan glada, då dem insåg att dem kan komma allt oftare och festa i Malmö.
Nu när verkligheten kommit ikapp låter det annorlunda - " Du får inte flytta och lämna oss! Va fan vem ska jag dricka kaffe hos, festa och snacka fakta med?! Fan du kunde sökt i Borås, Malmö är ju så lång bort! "Borås fanns inte till vårterminen. Malmö sökte jag till för jag gillar staden, har kompisar där och jag sökte som sagt bara på mina betyga.
När, var och vad jag än hade valt hade dem obesvarade frågorna poppat upp i min serbiska, smått galna hjärna.

Existerar den rätta tidpunkten i mitt läge?

Jag gick från prat till handling. - nu behöver jag bara ha beslutsamheten och tron på mej själv att jag kan så mycket mera än kaxa mej mot killarna på jobbet och hitta den skönaste sov-ställnigen i små utrymmen.


Jag kan, Jag vill - Jag ska!
Fabrik hela livet? - Nej tack. Jönköping likaså.
Imorgon. Imorgon får ja svaret som kommer  forma min framtid. JA eller NEJ.ps. Kolla nu när jag kommer in som reserv och får vänta till januari. Please kill me then

Oh Sleep BeutyDen här veckan får en att inse hur mycket man egentligen borde gilla att jobba andra skift. Jag är någorlunda utvilad, jag har fått se den så kallade solen, som numera inte värmer utan bara är, ja slipper mörkret så tidigt - jag hänger inte med livet utanför fabriken när jag jobbar sent, så den förbannade solnedgången vid 15.37 glömmer jag av.

Men, jag har ju som sagt inget liv då.

Natten till måndag - sov jag 4 timmar . Lika så natten efter. Igår tog jag mitt magiska piller och somnade vid tolv. Kände mej full imorse när jag åt frukost kvart i fem. Jag kom till jobbet - pigg!

Men min robinson look - a - like partner sov. Sov när han satt, sov ståendes, sov medans han jobbade. Lunchen började närma sej och jag tänkte även denna dagen ta min sov-lunch. I måndags och i tisdags sov ja i burkarna. Så himla skönt
Idag lockade våran blåa filter vagn med tre hjul  - 1oo x 75cm - som offret för 20 min skönhetssömn.


Kvart i tolv hoppade jag till, men la mej tillrätta sedan igen med ett leende på läpparna. I fosterställning med ena jackan under mej och den andra under armen som kudde och huvudet för att täcka ljuset. IIih 15 min kvar att sova. Nästa gång mina ögon möttes av det taskiga ljuset i fabriken stod klockan på 12.15. Oh ja. Jag såg några huvuden förflyttas och kunde inte förstå varför dem inte väckt mej.

Ni skulle se deras miner när jag öppnade käften och min fina "morgon-röst"  kläckte ut sej halvt förbannad och förvånad - "Fan har ni inte väckt mej för?! Ni såg väl att jag låg här?!"
"Haha öh va. Har du varit där hela tiden - vi såg dej inte och vi började undra vart du var!"

Nötter ah? Men det gör inget denna gången. Chefen kom inte och jag fick sova 45 min. Låter ju som om jag borde vara utvilad, men när ja kom hem slängde jag mej bara ner på soffan med jackan på, drömde kontsigt och gick upp tre timmar senare. Lycka till och sova sen!


En söt pojke långt härifrån sa en gång till mej - Laki kan du sova på jobbet, då ska du inte byta jobb!


Wanna Read What?Uppdaterar bloggen snart.

Sorry alla som tittar in och inte får läsa något nytt.
 
Vad vill ni läsa om förresten??


pizza time
Fläkten bjöd på pizza
. Gatis du vet. Det är inte varje dag. Till varenda kotte här. Kebabpizza för min del - det var länge sen man tuggade på kebabkött med en saftig sås. Lämnade halva till nio rasten - så mätt! hade hellre fått högre lön - men det är en annan femma.

Familjen Ivanovic' - Behöver jag säga mer?

Vaken sen halv 8 - hur kommer det sej? jo tack - dem började borra - någonstans i trapphus 24 - och det låter som om dem höll på en halv meter ifrån mej. Som en irriterande fluga trängde ljudet igenom min fina skönehtssömn. Törstig och pissenödig gick jag upp samtidigt som mamma. Hann trycka i mej två kanelgifflar innan jag ens kunde se normalt på båda ögonen. (så mkt för  - no more suger, no more!)

Passar på att skriva nu innan nio - ritktig Robinson liv -   strömmen stängs av mellan 9 - 16.00. Igår gjorde jag tabben två gånger  - la mobilen för laddning i ett eluttag (klockan var långt efter 9) och efter en timma platt-tången - nej Laki, din nöt - vi har ju ingen ström! tack o lov så hade farmor det i lägenheten brevid. Tur det - annars hade jag sett ut som afrot själv.

Satt nyss med mamma och drack kaffe. Jag suckade lite halvt och sa att jag inte har lust med julen - fan ska vi behöva ta fram julgrannen med?!  - Eller jo fan, inte ska vätterhem och våra nya toaletter, tapeter and whatever ta bort våran julkänsla!


Mamma skrattade och påminde mej om att grannen är färdigpyntad - står klar i källaren med en svart stor soppsäck över sig! Du milde - är vi verkligen så lata - eller extremt effektiva och skiter i att pynta julgranen varje år?! :) Vilken familj!

Inga julklappar för min del - ska inte köpa och vill inte ha. Okej envisas du med att köpa så varsågod. Men helt ärligt så pallar jag inte att jaga materiella saker som jag vet att människan i fråga inte dödligt behöver, utan kommer tvingas klämma fram ett leende och säga - tack så mycket, precis vad jag behövde. (mmm, precis alla vi behöver ju strumpor och små söta H&M dusch-paket  att tvätta oss rena med!)image272

Hur ser hela Jul-grejen ut för Dej?


18 minuter kvar.

Drink and LoveKärleken har samma verkan som alkohol.
Ju mer man tappar kontrollen över sig själv, desto mer tror man sig behärska situationen
.Louis-Ferdinand Céline