Summertime


Sommartid på söndag.
Sommaren är så nära men ack så långt bort


image312

Ska Du resa någonstans i sommar?


Nyklippt och färgad :D

image311

That's the way, I like it

Jönköping

Eftersom jag känner mig själv och vet att jag inte kommer orka/hinna få upp bilderna från den underbara söndagen, som ja delade med mina underbara vänner, så klicka nedan!


-->  http://www.draguljevic.blogspot.com/ och http://jasaa.blogg.se <--


image310

Cykeln som satte spår

Som student ska man cykla. Halva malmö cyklar. Jag och cyklar är en historia för sig.


min cykel-karriär började när jag var i en tidig ålder. Utan stödhjul. Jag kunde cykla, men bara rakt. Hade tritlon i klass 4-6, då man skulle simma, springa och cykla. Simma var jag grym på, springa med mina trånga luftrör var ett helvete och att cykla var en utmaning.

Minnet som satt sina spår av att cykla, var just på en av triatlonen. Åkte ner för en nerförsbacke, en stor sådan och en lärare stod längst ner som pekade åt alla att svänga åt vänster. Oh ja, jag såg han, men visste att den förbannade 90graders svängningen skulle ta livet av mig. Jag greps av panik och istället för att bromsa, lyfte jag händerna och släppte ifrån mig ett äkta flick-skrik. (ser Du framför dig en liten blond Laki med rosa hjälm, klädd i 90-tals kläder?) Läraren följer mig och fattar inte vad jag sysslar mig. När han märker att jag inte kommer svänga, tar han fem steg åt höger och iaktar mig.

BOOOOM!!! Rätt ner och fram i bränn-nässlorna hamnade jag. Han tittade på mig, samtidigt som han hjälpte mig upp och frågade förbryllat - "Såg du mig inte?! Jag viftade som en idiot åt vänster, dit du skulle cykla?!"
"Öh va jo, men jag vågade inte svänga?"

Jag reste mig upp, arslet brände som fan och fortsatte det andra varvet. Det är minnet som fastnat.  

Klasskamraterna i Malmö pratar om att ta dit sina cyklar, för vädret lär ju bli fint snart. Billigt och miljövänligt. Jag, som inte cyklat på tio år, rynkar lite på pannan och ifrågesätter mina kunskaper i att trampa. Jag började utan stödhjul, kanske borde ta fram dem nu?

Var hos en kompis idag. Cykeln som stod utanför deras ingång, hånflinade åt mig. Nej nu jävlar tänkte jag och drog ner cykeln mot lekplatsen. Satte mig och skulle börja trampa med mina otränade benmuskler. Oj oj oj, lite ostadigt, men det gick! Cyklade ett varv och jag kom tillbaka hel! I did it!

Minnen, minnen som sätter sina spår. Minnen av att inte ha kunnat klara något, sätter sina spår och man sätter sig inte på sadeln igen. Men idag, tog jag steget och sket i vilket. Nu jävlar ska jag cykla och svänga! Gud vet hur länge sen det var, men jag är inte samma osäkra skitunge som innan.

Men tro inte nu att jag drar med mig cykeln till Malmö - där är de som galningar och är en ren trafikfara!

Pick Me! Eat Me!

Ja vaknade av att mina ben stektes av morgonsolen. Sneglade på klockan - halv tio. Va fan, jag la mej vid tre. Med ett öga öppet, gick ja upp, tog min pinky dator, vars H-knapp inte vill ha någonting med datorn att göra och satte mej i köket.

Mamma trycker upp påsenmed donuts under näsan och förväntar sig att jag ska hoppa av glädje - "Men du tycker ju om dom?!" Jo visst mamma, but don't make me fat! Jag drog ett exempel - men mamma jag gillar alkolhol, haha vart är den? Hon kontrade med att den inte är bra för min lever. Mmm och donuten skulle vara så mycket bättre...

Hur som helst. Påsen ställdes framför mej och jag kunde höra dem - Pick me! Eat me! 5 min gick och jag tryckte i mej en jävel på tom mage.

Resultat? Mår illa som om ja vore full och dricker samarin. Vilket skämt

image309

mobbade syskon

ja sitter i köket och min bror i sitt rum. vi kommunicerar via msn. mobbade jävlar. film-time nu med brorsan.


Charlie Från Lyxfällan

Home sweet home? Känns udda att vara tillbaka i Jönköping.
Känns udda att vara i Malmö.
Undra när den känslan kommer gå över -
att man känner sig hemma på riktigt när man är i Malmö?


Var på en föreläsning i Lund för någon vecka sen. Killen, Charlie från Lyxfällan tv3 var där och pratade om hur man blir framsgångsrik. Men allt han sa kunde man koppla till det verkliga livet. Han var otroligt bra och få tt mej att tänka på ett annat sätt.

image308


" Einstein sa att "en idiot är en som gör samma sak varje gång och förväntar sig ett annat resultat"
 - jo tack, idoit är jag i den bemärkelsen.

Han drog upp ett exempel om golfare. Dem svingar iväg bollen som hamnar på helt fel ställe. Allt man vill göra är att skrika på den och undra vad i helvete den gör på helt fel sida. Charile berättade att man ska fråga sig - "vad gjorde jag där borta som gjorde att den hamnade här? Hur ska jag få den där jag vill ha den? Jag testar och vrida lite mer på axeln."

Jag är idioten som gör samma sak och förväntar mig ett annat resultat. Men nu jävlar ska axeln vridas till max och jag ska inte vara den som ilskt spottar på golfbollen för att den inte borde vara där.

Är Du också Idioten?

Do Me

vi kom in på en kort diskussion om one night stand.
Pluto
berättade om en tjej från förra veckan som hade skickat sms - "ja du var ju bra på att höra av dej" (något i den stilen) Pluto kommenterade detta till oss - "jaha, jag visste inte att jag var tvungen att höra av mej?!"


ja du Pluto, det behöver man kanske inte, men vi tjejer är ju som vi är :) på gott och ont.

Borde man höra av sej överhuvudtaget?

mina 6 väggar, böckerna och jag

HEMTENTA 14/3 09.00 - 17/3 15.00

önska mej lycka till

You Can Run But You Can't Hide

image307


Jag vet. Jag vet att Du är inne här var och varannan dag, suger åt Dig vartenda ord. Du suckar lite lätt när det har gått 4 dagar och ingen uppdatering från min sida. Du läser och undrar vad som händer i Malmö, lite lätt orolig över tanken att jag bor på Rosengård, men lugnar Dig när Du inser att jag faktiskt fortfarande lever.


Ibland beundrar Du de någorlunda långa, men tänkvärda inläggen och håller med tyst för Dig själv. Ibland skrattar Du över en händelse som jag snabbt skrivit ner då tiden knappt räckt till.
Ibland vet Du inte vad jag svamlar om och önskar jag kunde skaffa mig ett liv. Ibland undrar du om jag verkligen är född i Sverige med tanke på alla stavfel och för att jag aldrig lär mig skilja mellan De och Dem. 


Du känner mig. Du känner mig inte. Du Tror att Du känner mig.
 Du önskar att Du aldrig lärt känna mig. Du önskar du kan göra det.  
Men ändå lämnar Du inte ett spår  efter Dig.


Jag vet att Du är inne men för lat för att kommentera.
För blyg, för stolt.
Har brist på ord eller tid.- TA OCH KOMMENTERA NÅGOT NU! -

Vem är Du och varför gillar Du att läsa min knasiga blogg? FML. Ex-tenta // How We Do It

Suttit här med Paula och pluggat till och från på Ex-Tentor i Fastighetsmäklarlagen. Nästa vecka den här tiden sitter vi alla som nerv-vrak hemma och skriver tentorna. För att göra det lite roligare har vi ändrat namnen (för att lärarna på Malmö högskola och författarna till våra böcker använder sig utav de uddaste namnet, som gör att frågan bara blir jobbig att läsa)

Här får ni ett ex. på en fråga och med våra "fantasilösa" namn


Uppgift 2


Mäklare Raif förmedlar försäljning av herr Ades fastighet. Köparen, Davor, har även andra affärer ihop med herr Ade. Bland annat har han anlitat , som är hantverkare med egen firma, att renovera köket i det hus han själv lämnar bakom sig. Nu blir det tvist om betalningen av snickartjänsten. Ade menar att Davor inte betalt allt han skall och att han är skyldig honom 5 000 kr inklusive moms. Davor nekar till detta. Situationen hettar till och fastighetsköpet verkar gå åt pipan. Mäklare Raif ser en väg ut och köper Ades fordran för 4900 kr. Raif undersöker inte om Ade krav är berättigat eller ej utan verkar betrakta den frågan som avgjord. Ade lugnar då ner sig och fastighetsköpet går igenom. Efter ett tag skickar Raif en räkning till fru Davor på 5 000 kr jämte ränta.Får Raif göra så här? Bedöm hans agerande utifrån FML! Motivera och ange lagrum!  (8 p)


I det verkliga livet är det egentligen Davor som är frugan och Raif mannen  :P Fast efter en funderare (Paula språk) så har vi kommit fram till att Raif borde vara frugan... så snäll och osäker, hihi

Mobbat va? Whaaaat tooo doooo


ps. Vi kan även svara på fråga och namge vilka paragrafer :D 

Dont Ask

De här veckorna här har jag lärt mig en sak

--- Ställ inte frågor du inte vill ha svar på ---


8 mars. Oh Zeno Oh

Dagen efter. Ingen röst kvar, aldrig ovanligt för mig efter en kväll som igår. Var på Zeljko som bjöd på sig själv. Stod längst fram vid scenen med ett tryck i ryggen av svettiga, halvt fulla, högljuda kroppar. Jag älskar verkligen live musik, om den är bra. Jag ryser från topp till tå och jag känner ro. Bästa jag vet är när någon kunnig drar fram gitarren och vi andra tar fram våra, inte så bra - sång talanger. Men ändå, det är känslan som räknas och jag älskar den!

Kommer aldrig glömma Göteborg för några år sen, då La France Lilly och jag var på Alen Islamovic och Tifa. Varenda krona var värd! Dem sjöng i stort sätt hela kvällen. Saknar dessa koncerter...

Paulas inlägg -- hon är klockren. Jag sitter här i sängen, smutsig och borde ta en dusch, men orkar inte just, Paula kommer snart med sin sjuka humor och då är det plugg igen som gäller. Ikväll blir det, hoppas jag, en soft kväll me killarna. Alltid kul med dem :D


image304


Saknar mamma. Har inte fattat att jag flyttat än. Jag sitter här nu och tittar på mina 6 väggar och kan ändå inte riktigt förstå att detta är mitt nya hem. Som om jag vore på besök bara. Jag saknar mamma, som ringer mig nästan varje dag och checkar läget om plugg, mat och kompisar. Hon får samma svar varje gång :)

SRECAN OSMI MART!

Surprise, surpise!

Nu har jag tagit över Lakis  blogg ett tag, för er som inte förstår vem det är som skriver så är det jag som är Paula.
Jag tar över hela hennes liv snart, hahah.
Bor praktiskt taget här, men aja nu ska jag inte hänga ut mej själv, jag ersätter Laki självklart... I natura hihi ;)

Nej men, såklart är det ju så att blattarna trivs ihop, vilket vi gör. Jag kommer ihåg hur jag störde mig på henne på uppropsdagen
Läraren: LAra Ivanovic (sån svenne uttal)
Lara: Laaara uttalas det

Jag ba, orka va hon. Det är fan same shit.
Det gjorde hon om en gång till. Jag ba men jävla blatte, va glad att hon iaf kunde uttala ditt efternamn, sluta klaga!

Alltså luften här e förorenad. Laki klagade på hyresvärden; "kolla däruppe, det är SMUTS!", "Kaklet är trasigt (typ 3 mm), det har ramlat gips" (några smulor), "det är gropar på balkongen" (okej, helt rätt), "det är smuts i bestickhållaren", "titta här när jag drar mitt finger", "papperskorgen i badrummet är smutsig, och tror du min mamma lämnade den så? tro fan inte det!", "det är läckage under mattan" - okej det var väl ändå det värsta. Hon klagade på allt, fönster, lister, ALLT.
Men det mesta stämmer ju haha, lägenheten är taskigt gjord.
Men asså, kvinna, det är Rosengård du bor i. Vad mer kan du förvänta dej?
Luften är fan förorenad - såklart. Hela Rosengård är förorenad, inte bara luften jag menar då :p

Nu ska jag sluta mobba Laki - och göra nytta istället.
Men I'll be back med lite mer roligheter.
Ciaoo!

be right back

snart får ni läsa om senaste nytt. om nästan allt för en del är för internt för allmänheten ;)


god natt


image303

Nästan vindstilla.
Svaga vindar tränger igenom mina dåliga isolerade fönster
Jag är student, jag bor som en, vad kan jag begära?
Timmarna försvinner och sent är det. Igen.
Dem enda levande orden jag hör
kommer från min knapplösa radio


Dag in, dag ut
Idag, som igår
jag med mina 6 väggar
mobilen och datorn
böckerna och en ständig undran -
kommer jag klara det här?


kan inte backa, inte nu
nya kompisar, nya utmaningar
ett nytt liv


sällskapssjuk liten skit, är jag
van med en nervpåfrestande bror
ljud från den serbiska tv-kanalen
mammas kramar, pappas skämt


men jag är här
och skapar min framtid
det är tanken iaf


det är upp till mej nu
ingen annan
vilken press
vilken stress


det är upp till mej nu
jag har makten i mina händer
och ansvarar för mitt liv
fan jag ska göra något bra utav det


men utan er, kommer jag aldrig klara av det
så snälla, försvinn inte

Tvätt och Bowling

då var det söndag igen. Näsan under böckerna, pupilerna blir bara större och större som försöker suga åt sig vartenda ord. Juridik har sitt språk. Många ord har slagits upp på det perfekta internet lexikonet. Jag blir dock orolig när ordet inte finns och innebörden förlorar hela sin mening. Vederlag, avyttra, beblanda är bara några av orden som jag numera kan lägga till i min personliga ordlista.

Student. Jag är ju en, men har inte riktigt känt mig som en förrens igår. Fick brottas med stormen dom 30 metern jag hade till tvättstugan. Jajamen, ingen mamma som fixar allt. Efter att ha lagt in dem två första maskinerna, satte jag mig på det enda bordet som fanns i den lilla tvättugan. Mp3 spelade ljuv musik medans jag läste FastighetsmäklarLagen.
Scenen där den snyggaste killen kommer in och tar mig med storm, blev aldrig av. Bättre lycka nästa gång?

Var med dem trevligaste killarna igår. Dom senaste helgerna har jag umgåtts med dem och jag stortrivs! Förra helgen ägde vi på Slaghuset, en oförglömlig helg! Igår blev det nattbowling. I två timmar skulle vi flasha med våra talanger men det var en timma för mycket. Min vänstra skinka la ner verksamheten och jag måste ta seriöst på detta - jag menar hur otränad är jag inte?! Jag får alltid ont av bowling, men inte som en normal människa då armen kanske är öm, nej nej, den största delen jag äger på min kropp ska säga ifrån och sända ut sina smärt-soldater!

Eftersom jag har bilvit lite seg med uppdateringen så kan ni alltid besöka Paulas blogg, yngsta varelsen i klassen, på sidan
http://piecesofpaula.blogg.se/   Där kan ni läsa om våra små äventyrer! :)


ska fortsätta leka smart med böckerna under näsan.

image302