Favorit i Repris - Att inte veta


Att inte veta vad som händer, kan ibland vara en befrielse.Att bara ta det lugnt och vara.  Att inte veta vad som händer kan ibland vara en plåga. Att ständigt undra.

Att inte veta vad jag gör om tre år, är inget som stör mej. Att vilja göra något eller att ha uppnåt något till dess, är en annan grej.

Att inte veta vad som väntar bakom hörnet när jag redan börjat gå, det är det som skrämmer mej ibland. Att påbörja något där slutet består av dimma och ovissenhet, det är det som bildar hundratals frågor som egentligen ingen kan svara på.


Men jag vill veta. Jag vill veta för min egen skull, för att inte hamna i samma grävda grop som så många gånger förr. Jag vill lära mej av min egna dåliga historia, inte upprepa den. Jag vill veta för att sedan bara kunna vara. Jag vill.

Att vilja veta och kunna veta är två olika saker. Så jag får lära mej att man inte alltid kan få svar på det som väntar bakom hörnet, även om jag redan börjat gå åt det hållet.
Att bara få några svar kan räcka för mej. Jag ber inte om hela handen. Ge mej bara lillafingret jag kan hålla fast vid.


En pytteliten del av mej är rädd att jag börjat gå mot dimman.

Laki i ett nötskal

23-25 okt. var det Stockholm som gällde. Kvinnofestival på hög nivå och vi från ungdomsorganisationen skulle med för att hjälpa till. Jag fick leda kvinnorna från Linköping - inte för att jag visste något om Stockholm, men de skulle iaf lyssna på mig och gå dit jag skickade dem, haha.

Första stoppet för dem var Riksdagen, jag och de andra tjejerna väntade tålamodigt på dem utanför. Efter 100 år kom jag på att jag en gång i tiden också varit i Riksdagen. När de kom ut därifrån, frågade jag hur det var och då sa en av dem - "ah de hade så sköna soffor!" - då poppade det upp en bild i mitt huvud, att jag faktikst också varit där i sjuan, åttan eller nian. Så dåligt minne jag har!  

Nästa stopp var SVT där kära Jovan Radomir tog fram sina serbiska kunskaper och visade oss runt. Fick se där de spelar in SVT program, men även Let's dance, Sportspegeln osv. Hade ingen kamera med mig, så jag hoppas att kvinnorna lägger upp några på face!


SVT:s toalett och Lakis klanthet är inget att hurra för. Gick på toa, tömde blåsan (onödig info) och spolade. I samma veva hoppar min telefon ut från fickan och rätt ner i toaletten! I tre sekunder trodde jag att jag hade helt spolat ner min 500kr samsung, men den gled tillbaka och la sig på botten. (ni pet ni sest) sträckte jag ner handen, grabbade tag i min kära fattiga mobil och öppnade hysteriskt dörren och skrek efter papper. SJälvklart var pappret slut på min toa.

Kvinnorna tog fram sina historier om när de en gång i tiden fått vatten i sin mobil och den överlevde. Jag tog bort alla delar, torka som fan, fönade den sen på hotellet och hör o häpna - DEN ÖVERLEVDE!!!

Det händer bara mig, av alla dagar, ska jag göra något sådant. Förstår ni nu varför jag inte köper dyra mobiler med 185 olika funktioner? haha

Resten av dagen var helt okej, men kvällen var underbar! Det var länge sen jag skrattade så som jag gjorde och allt tack vare den härliga skådelspelerskan från Belgrad vars namn jag inte minns. Underbart!
OMLADISNKI FESTIVAL - 21 nov i Västerås!
Mer info kommer, ska fixa en face med priser och vilka artister osv. 
Är det något så är det bara att höra av sig.


ps. ursäkta felstavningarna....