Finanskrisen blev ett faktum

Mobilen ringde under lektionen och jag viskade fram ett svar - jag ringer senare. Det var ett 036 nummer, men hade ingen aning om vem det kunde vara. Under lektionen smög jag ut och ringde tillbaka. Roger, chefen från Fläkten.

Jag visste vad som som skulle komma härnäst och jag hade rätt - Du har härmed blivit uppsagd från Fläkten.
Fann inga ord. Det kom lika oväntat som väntat. Jag trodde inte att jag skulle bli påverkad, eftersom jag har tagit studieledigt. Men så fel jag hade. Det värsta var nog ändå när han sa att om jag vill jobba på sommaren får jag söka som vanligt och ha den vanliga sommar-lönen.

Jag blev lite småirriterad över dagens system och att om jag kommer tillbaka, så vad, ska jag lära ut de nya men ha samma fattiga lön som de nya sommarjobbare? Ärligt nu. Men eftersom det är varsel, finns det en chans att vi får komma tillbaka om detta sker inom 9 månader.

Livet går vidare, jag vet. Jag har inte barn hemma att försörja osv. Tryggheten försvann, det är väl det. Tryggheten att veta att jag kan komma tillbaka till Jönköping och tjäna lite slantar.

Hade omtenta i måndags.. kändes inte bra är jag gick ut från tenta-salen.

Jag säger ju det, 50-öringen dödar mig alltså.


goda nyheter?

Tydligen kan jag inte få "sparken"  från Fläkten när jag är tjänsteledig, wohooo!
Eller? Jag hamnar nog där på sommaren igen, what to do -  I need the money.


50-öringens förbannelse fortsätter...

För en vecka sedan fick jag ett brev från Metall - Facket, om att enligt deras uppgifter så är jag PENSIONÄR och har en avgift jag måste betala. Allt detta krångel med autogiro funkade inte, så det var inget mer än att betala. Men det här med pensionär, har jag missat något? Sist jag kollade var jag student, dock är jag numera blå under ögonen, men komigen.

Några dagar senare fick jag ytterligare ett brev, där de bad om ursäkt om de felaktiga uppgifter om att de påstått att jag var pensionär. Jo tack, "jag ursäktar er".

50-öringens förbannelse har lagt sig riktigt hårt alltså. Förra onsdagen skedde en mindre olycka, men resulterade till att en större sådan, mobilen dog för sista gången. Räddaren i nöden var Stoka, som erbjöd sig sin gamla samsung. (Ja jag vet, jag ska köpa en ny mobil!)

Frid och fröjd, allt funkade som det skulle tills onsdagen kom. Sitter på bussen, påväg till biblioteket (omtenta-pluggar dessa dagar) och i luren har jag pappa och HELT PLÖTSLIGT (med Paulas påhittade dialekt) har jag inget nätverk!
Efter en massa samtal visade sig att några nötter mackulerat abonemanget, för jag har tydligen velat detta - I VILKEN VÄRLD DÅ?!

Så nu ska jag få ännu ett nytt simkort - MED SAMMA NUMMER, där jag måste fylla min telefonkatalog för 143 gången. I väntan på simkortet, har jag det tillfälliga nr, som finns på msn och facebook.

Det här är liksom inte kul längre. 50-öringen, why?!?!

...

UPPDATERING ÄR PÅ G. HANG ON THERE :D

friday

Fredag den 13e. Det är egentligen bara en helt vanlig dag, eller hur?

Träffade Jesko en snabbis utanför bibblan. Medan vi drack kaffe, bad jag honom att  vara försiktig nu när han ska gå över gatorna och så, det är ju trots allt fredag the evil 13e. Jag har ju redan haft min 50-öring otursvecka, så inget illa kommer ju att hända mig idag.

Vi skildes åt, jag gick upp till bibblan för att leka smart. Två timmar senare gick jag ut för att ta ut pengar. Med musik i öronen, tittade jag efter bilar samtidigt som jag gick över gatan. Nada. Halv-vägs över hör man TUUUUUUUUT!

WTF - vart kom den bilen ifrån?!

fredag den 13e... kom igen nu

Se, Förstå och Ta in



Vi borde sova typ

   I DIG BAULA -  jag äter färskt bröd med sport-leverpastej
och billig smörgås-gurka ( 5.59kr ) med Joka. I'm Happy!
så min Baula, ingen lång och djup text för dig inte ;P

Sova?

 Jag har vänt på dygnet - det är inte okej

Vattenskada du vet

Högre Makter har tagit över - Lara ska inte äga en normal mobiltelefon
.

jag finner inga ord, verbalt

Please forgive me
If I act a little strange
For I know not what I do.

Feels like lightning running through my veins

Everytime I look at you

Help me out here
All my words are falling short
And there is so much I want to say





Think Out Side The Box


Problem med att öppna ditt student-fönster som ett normalt fönster?
 
Här har du lösningen!