Vilken dag som helst...


Det var vilken dag som helst. Trodde dem. Trodde vi. Men flera liv slocknade den dagen och flera kommer att släckas.

 

Föräldrarna skickar sina barn till skolan och tänker inte mera på det. Dem är i en säker miljö och är där för att lära sej, vad det nu än är. Dem är framtiden. Vi är framtiden.

 

Men vart är vi på väg, när klasskamraten som suttit bredvid dej i X-antal år, en dag vaknar och alla hans känslor hamnar under kategorin HAT? Djävulen har helt tagit över och utan att blinka riktar han pistolen mot kamraten. Pistolen han har fått tag på lika enkelt som ett tuggummi paket. Skrämmande. Ett två tre. Skottens ljud tränger igenom studenternas skrik och alla är i chocktillstånd. Fyra fem sex. Svart. Mörker. Vart är vi på väg?

 

Jag tappade hakan när jag läste om Virginia för någon dag sedan. Inte ens i skolan kan man vara säker och folk snackar om Råslätt. Tänk inte nu -  men detta är i Usa, i Sverige eller svenska skolor skulle detta aldrig kunna hända!  

Varför skulle det inte kunna göra det egentligen? En mörk dag kommer killen eller tjejen som mobbats och spottats på dag in och dag ut att inte hitta någon annan lösning för att få slut på sitt lidande. En mörk dag.  Den lilla pojken från Norrahammar knivhöggs mitt på ljusa dagen på en öppen gata. Den mörka dagen har varit och kommer att komma tillbaka. Vart är vi på väg?

 

32 själar lämnade sina kroppar och världen finner inga ord. Det är inte första gången något sådant inträffar på skolorna i Usa och det lär inte bli den sista heller. 32 liv lämnade efter stora och tomma hål hos alla deras nära och kära.

Det var vilken dag som helst, kunde det ha varit, trodde dem när dom sa hej då och stängde dörren bakom sig. Vissa kanske inte ens sa det, andra kanske inte kunde tämja tungan och fula ord sades. Det var sista gången mamman gav sin son en puss på kinden, eller pappan en klapp på dotterns axel. Sista gången deras blickar möttes på denna jord.

 

Man vet aldrig vad som väntar en när man lämnar hemmet, så se till att inte stänga dörren bakom dej, med en bitter min. Ta ingen för givet. Vi vet inte vad som väntar oss i denna sjuka värld. Ta ingen gör givet.

 

32 unika personer försvann den 16 april utan att få säga hej då. Men glöm inte hur ruskigt många fler oskyldiga människor dör i krig världen över varje dag. Hur många som lämnar världen med magen tom som aldrig förr. Fattigdomen är boven och den går att besegra. Gör en insats och låt inte framtidens barn dö pga. av något man kunde ha förhindrat.

 

Kommentarer
Postat av: -Tanni-

Så sant som det är skrivet...

2007-04-19 @ 17:36:35
Postat av: Jasa

Bra skrivet Ljaaar..Jag rös när jag läste det.Läskigt men varje ord är sant tyvärr. Me love you just so you know :)

Postat av: to tanni

ah, ja hoppades på att ni skulle tycka det :P kolla klockan, japp me waken :S me miss. det verkar bli malmö den 4-6 maj - MEN den 30april blire gbg till anni. har han pratat me dej tanni?!?! ME LOVE

2007-04-20 @ 05:12:01
Postat av: to jasa

inte vbille ja att du skulle få obehagliga känslor bre :P men jag var tvungen att skriva ner det ja skreiv så ja kan tömma hjärnan och så skriver ja något roligt nästa gång ;P hoppas vi ses snart breee

2007-04-20 @ 05:13:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback